Vår filosofi


Vi tror på tesen "Tycker man om det man gör, då gör man det bättre", och sedan 1937 vågar vi påstå att frisöryrket varit en livsstil hos oss på Bergfeldt´s. Vi strävar efter maximal bredd inom vårt yrke, allt från klippning av våra yngsta kunder till visningar inför kollegor runt om i världen.

Sedan starten 1937 har utbildning varit Bergfeldt´s ledord och idag mer än någonsin stämmer detta in. Förutom att vi själva vidarutbildar oss så utbildar vi kollegor inom och utom Norden genom kurser, visningar etc genom Hårologi of Sweden och Pivot Point International. Sedan ett par år arbetar vi som examinatorer för vårt branchförbund SFF, Sveriges Frisörföretagare, och kommer då i kontakt med Sveriges handledare och nya gesällprovstagare. Att alla vi som arbetar på Bergfeldt´s innehar ett Gesällbrev ser vi som en självklarhet, det är i dagsläget vår yrkeskårs "legitimation", vilket innebär att man genomgått och avklarat särskilt upplagda prov för att få kallas Frisör. Gesällprovet ger dig som kund en trygghet att du vet att din frisör avklarat nationellt bestämda krav. Gesällbrevet innebär också att jag som frisör har rätt till en fackligt bestämd lön som min arbetsgivare måste följa.

Vi har valt att arbeta med ett produktföretag som värdesätter samma grundstenar som vi, Hårologi of Sweden. Kunskap, Kvalitét, Professionalitet, Ödmjukhet och inte minst Ekologiskt tänkande är de hörnstenar varpå vår filosofi vilar. Ekologiskt tänkande ligger oss extra varmt om hjärtat, inte minst då vi alla idag inser vidden av dess betydelse. För att nämna några konkreta exempel har vi medvetet valt bort det icke nedbrytningsbara materialet aluminium folie då vi gör färg/slingtekniker, istället arbetar vi med miljövänliga color stripes som återanvänds. Ett annat miljömedvetet val vi gjort är att erbjuda refillbara försäljningsprodukter, med vissa undantag, det innebär att ni, om ni så önskar, tar med er använda produkt så fyller vi på den till ett reducerat pris. Det kallar vi "win win", vi får färre förpackningar att kasta, liksom ni som får exakt samma produkt men till ett reducerat pris och ett än bättre miljötänkande. Vi kan alla göra något, bara fantasin och energin sätter gränserna.

Genom ett nära samarbete med en leverantör, som dessutom tillverkar alla produkter i Sverige, kan vi gå in på djupet i varje indivs behov. Vi kan med större säkerhet fastställa vad ert hår behöver, och vad det inte behöver. Genom Hårologi of Sweden har vi således kommit i kontakt med världens mest kompletta utbildningsföretag för vår branch, Pivot Point. Int. Pivot Point Int. betydelse för hela frisörbranchen världen över kan på ett enkelt sätt jämföras med Microsofts betydelse för it-branchen. Sedan 1998 har vi arbetat för Hårologi of Sweden och Pivot Point Int., vilket inneburit en fantastisk informationskälla och utvecklingspotential för oss som frisörer på Bergfeldt´s.